Kies je categorie
Menu

EasySwim methode

Bij onze zwemlessen maken we gebruik van de EasySwim methode. Vanaf de allereerste les dragen kinderen het EasySwim drijfpak. Dit zwempak biedt volledige bewegingsvrijheid, waardoor ze het cruciale 'watergevoel' sneller en beter ontwikkelen. Uit diverse tests blijkt dat kinderen die leren zwemmen volgens deze methode actiever en vrijer zijn in het water. Ze durven snel verschillende bewegingen uit te proberen. Bekijk het filmpje voor een duidelijke uitleg over hoe het werkt.

Leren zwemmen met de EasySwim Methode

Het EasySwim drijfpak is een tweedelig zwempakje speciaal ontworpen voor jonge kinderen. Het fungeert niet als drijf- of reddingsvest, maar als hulpmiddel voor een veiliger verblijf in en rond het zwembad. Dankzij de eigenschappen en uitvoering is dit zwempak ideaal als ondersteuning bij het leren zwemmen in dieper water. De drijvers bevinden zich aan de voor- en achterzijde en op de schouders. In de loop van de lesperiode kunnen enkele ingebouwde drijfmiddelen uit het zwempak worden verwijderd. Door het zwempak ligt het kind zeer stabiel in het water. Bij een passieve houding dobberen de kinderen recht in het water zonder voor- of achterwaarts te neigen. Kinderen wennen eerst aan het zwempak in de veilige omgeving van ouders of zwemonderwijzers. Al snel zullen ze ervaren dat het drijfvermogen toeneemt bij het bewegen van armen en benen.

Let op: als uw kind het zwempakje gebruikt tijdens recreatief zwemmen, moet u als volwassene altijd binnen handbereik van het kind blijven.